Po dvouleté odmlce jsem se vrátil k vaření. Pro osvěžení postupů jsem se pokusil reprodukovat původní recept, bohužel jsem však špatně našrotoval slad a tak vzniklo lehké pivo.

Datum varu: 31.3.2019
Recept
- 5kg Plzeňský slad
- 19l vody
- 1 fázová infuze 90 minut na 66 °C
- vyslazení 11,5l vody teplota 75 °C
- Chmelovar 55g Premiant 9.3 při začátku varu
- 20g Premiant 9.3 při 80. minutě varu
- 30g Žatecký červeňák 2.73 při 80. minutě varu
- celková doba varu 90 minut
- 9,5g kvasnic Safale US-05
- Studené chmelení 5. den 40g Žatecký červeňák
Postup
- po vyslazení 26l
- po chmelovaru schlazeno na 34 ° C
- stočeno do fermentační nádoby 22l
- obsah cukru 1030
- konečný obsah cukru 1005
- 7.1. stočeno do lahví 19l piva
Ochutnávka
- 4.5.2019 – hodně kvasnicové bez hořkosti
- 18.5.2019 – již se blíží finálnímu výsledku, kvasnicová chuť ustoupila, již začíná být pitelné
Šrotování Našrotovaný slad Připraveno k vaření Infuze Chmel pro chmelovar Vše se musí zaznamenat Chlazení Stáčení Návrh etikety